Przygotujmy razem paragwajskie dania!

Gotowanie w grupie to coś więcej niż tylko przygotowanie z przepisu, to doskonała okazja, aby lepiej się poznać, spędzić miło czas, poznać nowych ludzi i odkryć różne smaki i kultury.

Przy tej okazji nauczymy się, jak zrobić ciasto kukurydziane i alfajores, jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni paragwajskiej i argentyńskiej.
Mercedes, pochodząca z Argentyny i Paragwaju, będzie z nami, aby opowiedzieć o składnikach i dać wskazówki, które pomogą Ci przygotować bardzo ciekawe dania.

Mówisz po hiszpańsku, angielsku lub polsku? Nieważne! To spotkanie będzie również doskonałą okazją do ćwiczenia języków w swobodnej i wielokulturowej atmosferze.

Nie potrzebujesz doświadczenia w gotowaniu, wystarczy chęć nauki, dzielenia się wiedzą i dobrej zabawy. Do zobaczenia!

Centrum Wielokulturowe, ul. Jagiellońska 54, Warszawa

Zarejestruj się i potwierdź swój udział, klikając poniższy link:

*Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.
*Projekt współfinansowany przez m.st. Warszawa.