Przygotujmy razem paragwajskie dania!
Gotowanie w grupie to coś więcej niż tylko przygotowanie z przepisu, to doskonała okazja, aby lepiej się poznać, spędzić miło czas, poznać nowych ludzi i odkryć różne smaki i kultury.
Przy tej okazji nauczymy się, jak zrobić ciasto kukurydziane i alfajores, jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni paragwajskiej i argentyńskiej.
Mercedes, pochodząca z Argentyny i Paragwaju, będzie z nami, aby opowiedzieć o składnikach i dać wskazówki, które pomogą Ci przygotować bardzo ciekawe dania.
Mówisz po hiszpańsku, angielsku lub polsku? Nieważne! To spotkanie będzie również doskonałą okazją do ćwiczenia języków w swobodnej i wielokulturowej atmosferze.
Nie potrzebujesz doświadczenia w gotowaniu, wystarczy chęć nauki, dzielenia się wiedzą i dobrej zabawy. Do zobaczenia!
Centrum Wielokulturowe, ul. Jagiellońska 54, Warszawa
Zarejestruj się i potwierdź swój udział, klikając poniższy link: