Uczestniczki szkolenia dla położnych: “Wsparcie migrantek w okresie okołoporodowym”, 16-17.11.2023 Warszawa, Fot. PFM

Наші дії

Під час наших тренінгів та вебінарів ми ділимося знаннями, отриманими в рамках організації перинатальних занять та груп підтримки для мігрантів. Ми розглядаємо такі питання, як психологічні та соціальні наслідки примусової міграції, культурні відмінності в перинатальній допомозі, міжкультурну комунікацію під час пологів та проведення міжкультурних шкіл родівництва.

Чому варто брати участь у наших навчальних заняттях? Ось кілька причин.

  • Профілактика перинатальної депресії
  • Сексуальна та охоронна освіта
  • Свідома та спокійна мати – безпечніше дитина (захист дітей від шкоди)
  • Материнство потребує мережі підтримки – ми допомагаємо її створювати!
  • Відмінний час для залучення батьків – ми часто перші, хто показує інший модель батьківського присутності в сім’ї
  • Ми знаємо потреби – проект створюють мами для інших мам

Ключові дані – 2023 рік

  • 28 акушерок з усієї Польщі пройшли поглиблене стаціонарне навчання,
  • 124 студентки пройшли навчання онлайн,
  • 797 осіб з усієї Польщі взяли участь у вебінарі з Національною Палатою Медичних Сестер та Акушерок.

„Кожний полог є частиною первинного досвіду, з яким пов’язані страхи, загальні для всіх жінок. Незалежно від того, чи народжує мігрантка, чи полячка. Хоча культура накладає на нас різні моделі поведінки та очікування, пов’язані з цією подією, ми всі відчуваємо те саме. Однак ми, акушерки, завжди повинні бути свідомі, яким змінним досвідом є пологи поза рідною землею.” Маґоржата Скальська, акушерка


Присвячені публікації

Крім вищезазначених заходів, ми також видавати публікації, розроблені командою PFM, а також зовнішніми експертами у галузі перинатальної допомоги. Ми ділимося в них нашими знаннями, вжитими заходами, добрими практиками, важливою інформацією та викликами. Останніми публікаціями є обширний інформатор для мам-мігранток “Я – мама в Польщі” та “Присутність – найважливіше. Підтримка біженців та мігранток у перинатальному періоді – досвід Фундації Польського Форуму Міграційного”.

Усі публікації доступні в Інтернеті. Нижче ви можете завантажити безкоштовні PDF-файли.

 


Статті

Ознайомтеся з нашими статтями, розробленими віддаленими пологовими сестрами, психологами та фізіотерапевтами, які працюють з особами з міграційним досвідом. Тут ви знайдете експертні статті, інтерв’ю та короткі посібники. Натисніть на #медична освіта, щоб дізнатися більше!