Pewnie wszyscy słyszeliście o Festiwal Kultury bez Barier, który pozwala korzystać z kultury niezależnie od stopnia i rodzaju niepełnosprawności?

Start w piątek 30 września, a w programie: spektakle, pokazy filmowe, wystawy, spacery, spotkania i warsztaty, udostępnione za pomocą napisów dla niesłyszących, tłumaczenia na polski język migowy, audiodeskrypcji, pętli indukcyjnej, materiałów do dotykania czy pomocy festiwalowych asystentów. Nie zabraknie również propozycji odpowiadających na potrzeby uczestników w spektrum autyzmu.My też bierzemy udział i zapraszamy na dwa warsztaty kulinarne. Na gotowanie i jedzonko, zwłaszcza jesienią, nie trzeba dwa razy zapraszać, więc tym bardziej podkreślamy, że wymagana jest rejestracja!

 

Warsztaty nr 1:

Afgańsko-boliwijskie warsztaty kulinarne 1 października (sobota). 

11:00 – 13:00

miejsce: MAL Grójecka 109

Gorąco zapraszamy na wspólne gotowanie w międzynarodowej atmosferze. Wspólnie z Bahar z Afganistanu oraz Jose z Boliwi zaciągniemy się aromatami kuchni świata. Jose ugotuje z nami boliwijski obiad, a Bahar osłodzi nam początek października baklawą i afgańsko-irańskim ciastem. Szykujcie się na pyszną (wegetariańską) ucztę!Link do wydarzenia i zgłoszeń na stronie Festiwalu: 

https://fkbb.pl/wydarzenia/8334/

 

Warsztaty nr 2

Kuchnia ukraińska – warsztaty kulinarne4 października

17:00 – 20:00

miejsce: MAL Grójecka 109

Zapraszamy na ukraińską ucztę według tradycyjnej kuchni Mariany. Mariana wraz ze swoją mamą odsłoni nam tajniki tarnopolskich specjałów. Wspólnie przygotujemy galicyjskie potrawy, a później usiądziemy do stołu, aby cieszyć się ich smakami i zapachami. W międzynarodowym towarzystwie smakuje najlepiej!Link do wydarzenia i zgłoszeń na stronie Festiwalu: 

https://fkbb.pl/wydarzenia/8342/

mniam!