Pewnie wszyscy słyszeliście o Festiwal Kultury bez Barier, który pozwala korzystać z kultury niezależnie od stopnia i rodzaju niepełnosprawności?
Start w piątek 30 września, a w programie: spektakle, pokazy filmowe, wystawy, spacery, spotkania i warsztaty, udostępnione za pomocą napisów dla niesłyszących, tłumaczenia na polski język migowy, audiodeskrypcji, pętli indukcyjnej, materiałów do dotykania czy pomocy festiwalowych asystentów. Nie zabraknie również propozycji odpowiadających na potrzeby uczestników w spektrum autyzmu.My też bierzemy udział i zapraszamy na dwa warsztaty kulinarne. Na gotowanie i jedzonko, zwłaszcza jesienią, nie trzeba dwa razy zapraszać, więc tym bardziej podkreślamy, że wymagana jest rejestracja!
Warsztaty nr 1:
Afgańsko-boliwijskie warsztaty kulinarne 1 października (sobota).
11:00 – 13:00
miejsce: MAL Grójecka 109
Gorąco zapraszamy na wspólne gotowanie w międzynarodowej atmosferze. Wspólnie z Bahar z Afganistanu oraz Jose z Boliwi zaciągniemy się aromatami kuchni świata. Jose ugotuje z nami boliwijski obiad, a Bahar osłodzi nam początek października baklawą i afgańsko-irańskim ciastem. Szykujcie się na pyszną (wegetariańską) ucztę!Link do wydarzenia i zgłoszeń na stronie Festiwalu:
https://fkbb.pl/wydarzenia/8334/
Warsztaty nr 2
Kuchnia ukraińska – warsztaty kulinarne4 października
17:00 – 20:00
miejsce: MAL Grójecka 109
Zapraszamy na ukraińską ucztę według tradycyjnej kuchni Mariany. Mariana wraz ze swoją mamą odsłoni nam tajniki tarnopolskich specjałów. Wspólnie przygotujemy galicyjskie potrawy, a później usiądziemy do stołu, aby cieszyć się ich smakami i zapachami. W międzynarodowym towarzystwie smakuje najlepiej!Link do wydarzenia i zgłoszeń na stronie Festiwalu:
https://fkbb.pl/wydarzenia/8342/
mniam!